جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.



Thursday, February 26, 2015

Tips membeli handphone terpakai dan mengenal pasti masalah smartphone.

Ingin membeli smartphone terpakai? Tips dan Tricks yang boleh membantu anda!

Lambakan smartphone yang baru dan lama pasti ramai yang tidak tahu cara nak memeriksa smartphone second hand. Dari segi fizikal pasti kedai2 ataupun penjual dah touch up or make up supaya handphone kelihatan seperti baru.

Namun pernahkan anda tahu bahawa pengeluar seperti SONY,SAMSUNG, HTC telah pun menghasilkan fungsi tertentu supaya anda boleh mengenal pasti apakah masalah smartphone anda seperti sensor, speaker, touch screen dan sebagainya.

Function Test:

HTC              = *#*#3424#*#*

SAMSUNG    = (#0#)
untuk check speaker, mic,proximity sensor
                      =  *#7353#

SONY            =  *#*#7378423#*#*

Untuk screen pastikan tiada "dead pixel' yang mana ada bintik2 yang tidak kelihantan. Pada lcd test pula pastikan tiada bintik2 putih. Jadi anda boleh mengenal pasti sendiri masalah smartphone anda sebelum anda ke kedai untuk membaikinya. Semoga entry ni menjadikan anda pengguna yang lebih bijak. Amin.

Wednesday, February 25, 2015

Rekaan cawan kopi yang unik dan kreatif





Bagi penggemar minuman panas seperti kopi yang inginkan kelainan. Boleh memiliki cawan kopi yang unik n comey2 ni. baru la betul2 kaw bila minum air di office. Pelbagai bentuk dan warna yang ada dipasaran.


Wednesday, February 11, 2015

Universal travel adapter murah

universal travel adapter


Kepada yang selalu travel ke luar negara, travel adapter adalah top list anda kerana dengan pelbagai gajet yang ada sekarang perlu di cas. bagi mereka yang suka kan simple n cute travel adapter ni memang nice !! 

kecik n comel boleh letak dalam pocket je, so bile nak charge just take n plug it !!





Lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...