جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.Wednesday, January 28, 2015

Bangkok Floating Markets! Review

Bangkok Floating Markets

Amphawa floating market
Pataya floating market
Bang khu wiang floating market ..
dan banyak lagi floating market di Bangkok sampai anda pasti tak tahu mana satu nak pergi. Alhamdulillah ketika di Samutsakorn, berkesempatan untuk singgah di Damnoen Saduak floating market dan Camp Saduak.


Damnoen Saduak floating marketPerjalan dari Central Place Hotel mengambil masa selama 45min untuk ke floating market tapi bergantung kepada kesesakan jalan raya. Tambang teksi pula 400batt, ketika ini teksi menawarkan tour sebanyak 2000batt untuk melancong di Samutsakorn tapi dengan kefasihan driver ini dalam bi dan tidak banyak tempat menarik di sini jadi ini sangat mahal. Jadi anda perlu bijak memilih lokasi dan berhati2 dengan kadar tambang yang di tawarkan. Untuk ke Damnoen floating market terdapat banyak entry dinasihatkan supaya anda tidak ke entry Damnoen Saduak kerana kadar caj dari entry ini boleh dikategorikan mahal. Berikut adalah pakej yang di tawarkan:

2000 baht -floating market sahaja
2500 baht - floating market + coconut sugar + temple
3000 baht- floating market + coconut sugar + temple + elephant & monkey show
Pelbagai barangan kraftangan dan juga cendermata!!


Makanan local juga ada disini seperti coconut pancake dan mango rice!!
Sangat sedap pastikan ada dapatkannya


kraftangan dan cendermata di Coconut farm

Lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...