جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.



Saturday, August 22, 2015

Baungstreet: one stop centre

Baungstreet

Anda sibuk?
Mencari sesuatu?
Tiada masa?
Tidak tahu produk yang terbaik?

Kini anda hanya perlu layari baungstreet, Pilih barangan pilihan anda ataupun anda mencari produk2 lain. Kami akan carikan untuk anda dan menawarkan tawaran istimewa kepada anda!!

Menawarkan pelbagai :
PRODUK KESIHATAN
PRODUK KECANTIKAN
PERALATAN KESIHATAN
BUKU ILMIAH

Tuesday, August 18, 2015

"Siapa awek JPJ cun ini?"

Ramai di kalangan kita tidak mahu di saman oleh JPJ namun lain pula cerita nya bila tajuk 'Siapa awek JPJ cun ini?" menjadi tajuk hangat. Gadis yang bernama Mira Filzah terlibat dalam telemovie komedi bertajuk Din Sardin.
                                                Siapa awek JPJ cun ini?

sumber :sinar harian

Friday, August 14, 2015

Mark Zuckerberg Kagumi Buku Tulisan Ibnu Khaldun



                                                         

Tajuk artikel ini begitu menarik sekali "Mark Zuckerberg Ajak Orang Ramai Baca Buku Sejarah Islam"
Siapa tidak kenal pengasas facebook yang terkenal di seluruh dunia namun apa yang menarik ialah beliau kagum dengan buku dan sejarah islam. Jadi marilah kita sebagai umat islam mengkaji banyak karya-karya terdahulu umat islam.

Rahsia peroleh $1.5 Juta USD Dengan Hanya Mengelilingi Dunia.

                                                       
Tahukah anda lelaki ini boleh mengumpul $1.5 Juta USD dengan hanya mengililingi dunia!!
Johny Ward yang berusia 31 telah menjelajah 152 negara dan memperolehi jutaan dollar selama 3 tahun.
Apabila kita melakukan perkara yang kita minat, minat itu mampu menghasilkan wang

Ikuti kisah beliau Bagaimana lelaki ini boleh hasilkan 1.5juta usd

Smartphone mampu mengubah hidup dalam beberapa saat

                                      Screen Shot 2015-07-24 at 4.29.29 PM

Perhatikan gambar ini, inilah yang akan terjadi jika kita lalai menggunakan smartphone kita ketika memandu.
Sabar dan luangkan masa memerhati kedaan sekeliling cipataanNYA dengan melihat kebesaran ALLAH S.W.T. Lahirkan rasa syukur bila melihat kita mampu menaiki kereta ketika insan lain mengharungi panas dan hujan.

Sila click untuk lihat video close it, it can wait

Friday, August 7, 2015

Kelebihan dan khasiat kuning telur

Tahukah anda kuning telur mampu mengatasi penyakit otak dan saraf?


  • Lemah daya ingatan dan tumpuan
  • Tumpul minda
  • Sering lupa dan tertidur
  • Lembab atau pasif
  • Kanak-kanak degil
  • Badan dan urat saraf penat memerah fikiran


Cara memakan kuning telur

  1. Campurkan kuning telur separuh masak bersama madu
  2. Masukkan 7biji badam yang telah ditumbuk halus
  3. Makan setiap malam sebelum tidur.


InsyaAllah jika anda menghidapi masalah di atas dapat di atasi dengan izin ALLAH S.W.T

Sumber: Medical secret of your food dan Rahsia mind hebat

Service air cond, ubah suai rumah,plumbing dan wiring kelantan

Bagi penduduk sekitar pengkalan chepa, pasir mas kubang kerian dan kota bharu yang ingin mencari:

Kontraktor rumah?

Servis aircond?

Plumbing?

Wiring??
Boleh layari  baung street untuk mendapatkan servis yang terbaik dan harga berpatutan.

Thursday, August 6, 2015

kawal paras kencing manis anda secara semula jadi

Kapsul Peria Anugerah


Produk anugerah sinonim dengan herba traditional, sains dan perubatan islam. Terbaru sumber dari keratan kosmo. Anugerah tampil dengan Kapsul Peria Anugerah ekstrak peria katak membantu mengawal paras gula secara semula jadi.

Boleh dapati di baung street

Sumber: keratan akbar kosmo online 

Wednesday, July 22, 2015

Gel amani: Penawar sakit sendi dan lutut


Kegunaan Gel amani:
  • Menghilangkan sakit lutut akibat kehilangan pelincir
  • Merawat sakit lutut akibat kecederaan.
  • Menyembuhkan sakit sendi.
  • Menyembuhkan sakit tulang.
  • Menyembuhkan sakit otot.
  • Melegakan sakit akibat gout peringkat awal
  • Merawat Sakit tulang belakang.
Sumber:Baungstreet

Boleh layari deedee-corner.blogspot. Untuk melihat lebih banyak testimoni

Tuesday, July 21, 2015

Resepi Jus lemon pudina herba; Cepat,mudah dan sedap

Jus Lemon pudina


Bahan-bahan:
2- 3 batang Serai
Daun pudina
3 biji lemon
Asam boi
Air bikarbornat perisa icecream soda

Cara-cara:
Potong lemon dan serai kemudian letak semua bahan ke dalam jug. Masukkan air bikarbonat dan biarkan selama  15 minit. Letakkan ais dan anda boleh terus nikmati seisi keluarga. Selamat mencuba.

** boleh dihidangkan bersama ais krim vanilla
** boleh ditambahkan timun yang dipotong halus

Sumber:www.food.com

Tuesday, July 7, 2015

Resepi Jus Lemon Pudina; Cepat,mudah dan sedap

Resepi Jus Lemon Pudina


Bahan-bahan:

  • Limau kasturi
  • Lemon
  • Daun pudina
  • Air gula
  • Biji selasih
Cara-cara:

Perah beberapa biji limau kasturi, kemudian letak sedikit air gula , biji selasih dan daun pudina. Letak kan beberapa biji lemon yang telah dipotong halus. Masukkan air dan ais.Biarkan selama 15 ke 30 minit di dalam peti sejuk dan anda boleh nikmati jus yang menyegarkan bersama seisi keluarga. Mudah, cepat jimat!! Selamat mencuba.


Saturday, July 4, 2015

Resepi Jus Nangka: Mudah, cepat dan sedap

Resepi Jus Nangka


Bahan- bahan:

Beberapa biji nangka
Sedikit air gula
Ais
Air kosong


Cara-caranya:

Celur buah nangka dengan air gula selama beberapa saat. Pastikan tidak terlalu lama agar tidak hilang rasa asli nangka. Letak sedikit air dan ais. Blend dan hidangkan. Mudah bukan? Selamat mencuba.




** Jika inginkan ice blended, letak lebih banyak ais
** Untuk hidangkan ala-ala yogurt boleh blend bersama ice cream vanila atau perisa pilihan anda
** Letak sedikit choclate chip untuk lebih menarik.

khasiat susu kambing

Khasiat susu

Susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi serta berbagai lagi penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan.

Kelebihan susu kambing high goat


  • Merawat Kencing Manis
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Gastrik
  • Asma (Lelah)
  • Acute Anemia
  • Tulang Belakang Reput
  • Angin Ahmar
  • Insomnia
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Migrain
  • Semput
  • Masalah Keletihan
  • Masalah Kulit
  • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
  • Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir


PROMOSI RAYA !!!

Rm 30 per pack

Rm100 untuk 4 pack

Normal Rm36 per pack

Thursday, June 18, 2015

salam ramadhan: strategi khatam alquran dalam masa sebulan


Alhamdulillah, syukur kita di beri kesempatan untuk bertemu ramadhan pada tahun ini. Setiap kali bertemu ramdhan sering kali kita menanam azam untuk khatam al quran dalam masa sebulan berpuasa. Sekadar perkonsian tektik dan strategi khatam al quran sal masa sebulan.insyaALLAH




Seni yang kreatif: miniatur lanskap pada buku




Untuk menjadi kreatif anda boleh mencuba sesuatu yang tidak pernah anda lakukan seperti mengukir seni miniatur. Onde Elles Moran  menggunakan buku untuk mengasilkan seni yang sangat kreatif dan menarik.

Sumber: blogserius

Friday, March 13, 2015

Mahachai Market is one of Thailand's largest traditional fresh seafood markets

Jika anda singgah di Samut Sakhon, pastikan anda ke Mahacai market dimana anda boleh melihat masyarakat setempat menjual pelbagai barangan. Yang menarik mengenai pasar ini ialah, ia terletak di stesen kereta api, jadi jika kerata api sampai ke stesen anda akan menyaksikan aksi para peniaga akan mengalihkan barangan jualan mereka untuk laluan kereta api.  Sepanjang hentian kereta api terdapat pasar tersendiri seperti di Damneon market tetapi laluan ke stesen damneon telah di tutup kerana banjir. Sebelum ini anda boleh ke stesen Damnoen dan ke Damneon floating market.

Mahacai market

Di sini juga terletak Stesen kereta api Mahacai. Jika anda merancang untuk ke Bangkok dengan kos yang murah, anda boleh memilih kereta api ke stesen Wongwian yai. Untuk lebih detail anda boleh lihat entry ini. Merancang perjalanan ke Bangkok dengan pengangkutan awam.


  Stesen kereta api Mahacai

Tut tut antara kenderaan awam yang menarik di Thailand

Sumber:bangkokpost
Creadit :mylittlediary

Wednesday, March 11, 2015

Pengalaman menaiki gajah dan Pertunjukan monyet yang menarik

Monkey show:

Pengalaman menikmati pemandangan di sekitar floating market amat menarik dan sesuatu yang tidak dapat dilupakan. Setelah hampir sejam menaiki perahu, anda akan ke destinasi terakhir iaitu monkey show dan elephant ride. Disini anda akan bersama pelancong lain untuk menyaksikan aksi menarik monyet-monyet ini berpakian yang cantik dan membuat persembahan.



 
Setelah persembahan tamat anda boleh bergambar bersama monyet-monyet ini dan ianya PERCUMA!

Elephant ride:

Ok, monkey show settle, naik sampan setttle so perut pun dah kenyang, anda boleh menaiki gajah disini. Jika anda datang ke Thailand pasti anda mahu merasai sendiri pengalaman ini. Jika anda tidak memilih pakej seperti entry di atas anda boleh menaiki gajah ini dengan harga 600batt.

Anda akan di bawa sekitar kawasan Damnoen Saduak Camp

ok darat dah ciap pusing, sekarang moh le kita masuk air !!


Nak bergambar? Yes boleh dengan harga 100batt

Terima kasih mylittlediary 

Tuesday, March 10, 2015

Kenapa perlu pilih Pos Laju untuk dropship?

Dropship?

Mahu menjadi agen dropship?

            Info mengenai dropship anda boleh google dan terdapat banyak dropship yang ada boleh pilih. Pastikan anda review dahulu syarikat untuk anda mahu menjadi ahli atau agen. Paling mudah apa kata anda belikan barangan itu untuk diri sendiri atau hadiah kepada rakan-rakan untuk memastikan perkhidmatan syarikat itu berkualiti atau tidak.

            Ramai yang baru menyertai bidang online bussiness pasti tidak tahu perkhidmatan untuk proses penghantaharan. Kepada peniaga yang mahu keuntungan lebih pasti tidak akan memilih pos laju kerana lebih mahal namun berdasarkan pengalaman di dalam bidang dropship, Pos Laju lebih berbaloi kerana meliputi kawasan pendalaman dan tidak pernah mempunyai masalah. Jika anda ingin mengunakan khidmat Pos Laju anda boleh menasihati atau menawarkan khidmat pos laju dengan mengenakan caj tambahan. Setelah selesai urusan jual beli anda boleh memeriksa status barangan anda dan ini memuadahkan anda untuk update kepada pelanggan.

                                               Traking number boleh ke link Poslaju

Nantikan entry seterusnya mengenai syarikat-syarikat yang menawarkan dropship.

Sunday, March 1, 2015

Pinjam buku di Perpustakaan Negara Malaysia kini secara digital

Perpustakaan sudah sinonim dengan kita sejak di bangku sekolah lagi. Kini Perpustakaan Negara Malaysia juga menyediakan kemudahan kepada pengguna untuk meminjam buku digital melalui e-book selaras dengan perkembangan arena digital.
Pengguna boleh melayari laman rasmi perpustakaan negara :Perpustakaan Negara Malaysia
Laman utama

Kemudahan ini boleh menjimatkan masa dan anda boleh membaca pelbagai buku secara percuma dan tidak perlu fikir akan didenda jika tidak memulangkan buku yang di pinjam kerana ia akan di pulangkan secara automatik selepas seminggu dipinjam.

sumber:Perpustakaan Negara Malaysia

Thursday, February 26, 2015

Tips membeli handphone terpakai dan mengenal pasti masalah smartphone.

Ingin membeli smartphone terpakai? Tips dan Tricks yang boleh membantu anda!

Lambakan smartphone yang baru dan lama pasti ramai yang tidak tahu cara nak memeriksa smartphone second hand. Dari segi fizikal pasti kedai2 ataupun penjual dah touch up or make up supaya handphone kelihatan seperti baru.

Namun pernahkan anda tahu bahawa pengeluar seperti SONY,SAMSUNG, HTC telah pun menghasilkan fungsi tertentu supaya anda boleh mengenal pasti apakah masalah smartphone anda seperti sensor, speaker, touch screen dan sebagainya.

Function Test:

HTC              = *#*#3424#*#*

SAMSUNG    = (#0#)
untuk check speaker, mic,proximity sensor
                      =  *#7353#

SONY            =  *#*#7378423#*#*

Untuk screen pastikan tiada "dead pixel' yang mana ada bintik2 yang tidak kelihantan. Pada lcd test pula pastikan tiada bintik2 putih. Jadi anda boleh mengenal pasti sendiri masalah smartphone anda sebelum anda ke kedai untuk membaikinya. Semoga entry ni menjadikan anda pengguna yang lebih bijak. Amin.

Wednesday, February 25, 2015

Rekaan cawan kopi yang unik dan kreatif





Bagi penggemar minuman panas seperti kopi yang inginkan kelainan. Boleh memiliki cawan kopi yang unik n comey2 ni. baru la betul2 kaw bila minum air di office. Pelbagai bentuk dan warna yang ada dipasaran.


Wednesday, February 11, 2015

Universal travel adapter murah

universal travel adapter


Kepada yang selalu travel ke luar negara, travel adapter adalah top list anda kerana dengan pelbagai gajet yang ada sekarang perlu di cas. bagi mereka yang suka kan simple n cute travel adapter ni memang nice !! 

kecik n comel boleh letak dalam pocket je, so bile nak charge just take n plug it !!





Wednesday, January 28, 2015

Bangkok Floating Markets! Review

Bangkok Floating Markets

Amphawa floating market
Pataya floating market
Bang khu wiang floating market ..
dan banyak lagi floating market di Bangkok sampai anda pasti tak tahu mana satu nak pergi. Alhamdulillah ketika di Samutsakorn, berkesempatan untuk singgah di Damnoen Saduak floating market dan Camp Saduak.


Damnoen Saduak floating market



Perjalan dari Central Place Hotel mengambil masa selama 45min untuk ke floating market tapi bergantung kepada kesesakan jalan raya. Tambang teksi pula 400batt, ketika ini teksi menawarkan tour sebanyak 2000batt untuk melancong di Samutsakorn tapi dengan kefasihan driver ini dalam bi dan tidak banyak tempat menarik di sini jadi ini sangat mahal. Jadi anda perlu bijak memilih lokasi dan berhati2 dengan kadar tambang yang di tawarkan. Untuk ke Damnoen floating market terdapat banyak entry dinasihatkan supaya anda tidak ke entry Damnoen Saduak kerana kadar caj dari entry ini boleh dikategorikan mahal. Berikut adalah pakej yang di tawarkan:

2000 baht -floating market sahaja
2500 baht - floating market + coconut sugar + temple
3000 baht- floating market + coconut sugar + temple + elephant & monkey show




Pelbagai barangan kraftangan dan juga cendermata!!


Makanan local juga ada disini seperti coconut pancake dan mango rice!!
Sangat sedap pastikan ada dapatkannya


kraftangan dan cendermata di Coconut farm



Monday, January 12, 2015

Recovery mode for ipad using iTunes.

There are few way to recovery your ipad. what i am going to share how to recovery using itunes.

Follow this step:

1. Turn off your ipad and leave it off.
2. plug in USB cab;e to computer and hold the Home button connect to iTunes.
3. Keep holding the Home button until you see Connect to iTunes as pictures below.

4. When your device is connected, iTunes will detect your ipad and you will see message for recovery mode.

Hope this step can help to recovery and product apple that u have ;)

The Smartest mug and environmentally friendly

              Smart Mug adalah termoelektrik berkuasa, mesra alam dan suhu mug yang menunjukkan bahawa boleh digunakan untuk minuman panas. Ia tidak memerlukan kord, pengecas atau bateri sebagai sumber kuasa; ia mendapat kuasa dari kuasa yang dijana daripada perbezaan suhu. Ia tidak mempunyai bahagian yang beroperasi dalam hubungan secara langsung dengan cecair di dalamnya, yang menjadikan cawan yang benar-benar selamat untuk digunakan walaupun oleh generasi yang lebih tua dan kanak-kanak. Plus, bahagian bawah Mug Smart kekal sejuk dan struktur utama adalah selamat kalis air dan mesin basuh pinggan mangkuk
Dengan kata-kata pereka bentuk:




Lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...