جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.



Sunday, November 30, 2014

Teksi paling meriah di dunia

        Kebiasaan kita melihat teksi biasanya kuning dan hitam tapi teksi Bangkok datang dalam pelbagai warna. Teksi  bewarna merah jambu, oren, ungu, cukai hijau dan kuning menjadi pilihan pemandu teksi. Tahukah anda, teksi di Bangkok sebenarnya warna berkod. Warna tunggal adalah syarikat teksi, teksi peribadi dan syarikat sewa teksi. Ini termasuk warna hijau cerah, biru langit, merah, oren, kuning, biru, merah jambu dan ungu. Kuning-hijau adalah teksi persendirian Merah-biru adalah teksi sewa dan kuning-oren adalah teksi syarikat. Teksi banyak terdapat di Bangkok supaya anda boleh memilih mana-mana warna yang anda suka, tetapi teksi kuning-hijau biasanya dikira lebih baik kerana milik persendirian.


Monday, November 17, 2014

Windows XP Activation Loop (Can't log-on to Windows desktop)

If having problem like when you turned on your computer and suddenly you can't get into the desktop then stuck in the Windows log-on screen. And what's pretty surprising about it, the activation screen comes up and would ask you to activate again your Windows XP.
                                           Stuck in the Windows log-on screen LIKE this?

Normally you have 30 days trial or 3 days left but you forgot to activate or crack it this will be happen.What you would normally do is to activate the product hoping you could log-on back to the desktop. Unfortunately in most cases, the activation will not work. And in some other cases, when you activate the product, it would tell you that it is already activated but does the same anoying thing after a restart.
                                Already activated but does the same annoying thing after a restart.

Here your SOLUTION!! that I've tested with my dell LATITUDE!1 E6410 Windows XP system. This works on either Windows XP Home or Professional. Just follow the steps in order:

  1. Start your computer in safe mode (use plain safe mode). PRESS F8 before window log in.
  2. Login using an administrator user account. If you could login to the hidden Administrator account, then use that.
  3. Go to Windows Start menu and open RUN.
  4. Type CMD in the run textbox and click on OK. This will open the command prompt window.
  5. Type these commands and press enter. Then click OK on each prompts :

    regsvr32 regwizc.dll
    regsvr32 licdll.dll

  6. Type this last command:

    rundll32.exe syssetup,SetupOobeBnk
    **type exactly as what you see here
  7. Wait for a couple of minutes because the last command will not show anything on the screen. However, it will reset the licensing components in the background.

You may now restart your computer and you can log-on back as usual. thanks for reading and enjoy your day.

Saturday, November 15, 2014

Notifikasi atau message alert untuk blog

POP UP MESSAGE biasanya kita lihat pada blog2 sebenarnya simple, so follow step di bawah


so macam biasa ADD gadjet so DASHBOARD>LAYOUT>ADD GADGET>HTML/JAVA SCRIPT

Then copy paste jerk code di bawah click save!! SIMPLE :-)

<script> function MYALERT() {
alert("assalamualaikum..semoga murah rezeki & panjang umur"); } MYALERT()
</script>

Tulisan Terbesar Di Dunia

Inilah Tulisan Terbesar Di Dunia Yang Dapat Dilihat Dari Angkasa 

         Tahukah anda bahawa Tulisan Terbesar Di Dunia  terletak di  sebuah pulau berpasir, Abu Dhabi.  Grafiti terbesar di dunia yang pernah ada ini dimiliki oleh Sheikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan yang merupakan generasi ke 63 dari keluarga kerajaan Abu Dhabi.  Jutawan arab ini telah membuat namanya dalam huruf besar dua batu dan lebar setengah batu sehingga  dapat Dilihat Dari Angkasa. Ujung “H” mencapai ke selat yang mengarah ke Teluk Arab, Hamad membuat dua huruf pertama dari namanya berjaya mengalirkan air. 

Tulisan Terbesar Di Dunia Yang Dapat Dilihat Dari Angkasa 


Wednesday, November 12, 2014

MINUMAN PALING POPULAR DI DUNIA

secawankopi00 @secawankopi00 | Websta (Webstagram)



Kopi hitam, white coffee, cappuccino, Espresso, Coffee Latte, Americano, Frappuccino, Kopi arabika, dan kopi moka merupakan jenis kopi paling popular dan di gemari ramai. Namun ada juga yang mengatakan kononnya kopi tidak bagus untuk kesihatan. Tetapi, hakikatnya, kopi adalah antara minuman yang mempunyai banyak kebaikan selain madu dan susu.


Tahukah anda?? bahawa perkatan kopi sendiri awalnya berasal dari bahasa Arab 'qahwah' yang bermaksud kekuatan.Kajian mendapati lebih dari 400 million cawan kopi diambil setiap tahun, menjadikannya sebagai minuman yang paling popular di dunia.


Di Amerika Syarikat, 107 juta atau 52 peratus daripada penduduknya meminum kopi secara rutin harian manakala 57 juta yang lain meminum kopi beberapa kali setiap minggu.


Monday, November 10, 2014

Whatsapp dengan notifikasi biru

WhatsApp ialah aplikasi paling popular di dunia. Siapa sahaja yang memiliki smartphone pasti akan menggunakan applikasi ini. Selain mudah digunakan ia juga mempunyai ciri yang menarik seperti group yang pasti nya sangat mudah untuk berkongsi maklumat tanpa mengira usia dan bidang yang diceburi.
Jika sebelum ini anda tidak pasti sama ada mesej yang dihantar sudah dibaca oleh penerima.Kini, dengan  versi 2.11.431 mesej dihantar dan ia diterima penerima, dua tanda simbol right akan dilihat dalam mesej, dan sekiranya ia dibaca, simbol right tadi akan bertukar ke berwarna biru . jadi kepada sesiapa yang ingin memiliki versi terbaru whatApp ini sila update versi anda tapi pastikan kuota anda belum habis atau pun pinjamla wifi jiran-jiran anda..hehe.
                                  
Sumber :amanz.my

Wednesday, November 5, 2014

calon SPM



Wah...skunk musim SPM...da beberapa kurun lepas da amik SPM...

bepeket2 minum kopi..bkn secawan kopi da ;-p

kalu time amik SPM lu gk pic ni.ngat nk gk try pkai cmne ..hahaha


Tuesday, November 4, 2014

Running Man Ep.219

Penangan tgk running man...skg minat makan korreeaan laks... Isk hope one day le g trip to korean ..insyaALLAH..Amin..

BBQ Chicken (The Curve)

yang ni nama nya ...Gangjeong Chicken
ayam ni bes..spicy+ manis..almaklum la cam salut ngan madu...sape2 ske ayam manis le la try ok :-)

korean chamroiled

Monday, November 3, 2014

Cara tidur lena


wah..kalau dah pekena secawan kopi biasa nye ssh nk tdo tp dengan ada nye bantal camne..
boleh ke tidur or menyusah kan lagi...hak3..


FOR HIM


selipar serius



time kecik2 slalu ilang selipar lagi2 time kt surau ,,,mmg port ilang ah..paling pemes selipar jepun..hak3..
nampak pic ni twus teingat time MRSM dulu.


Sunday, November 2, 2014

Restoran Tomyam King


last weken lunch wit <3 , ssupperrrb gak menu die....tomyam?? niceee..


im starrrrvviinnggg..pusing nye pusssing xtaw nk  mam mane jmpe la kedai 

                                  Food: Restoran Tomyam King


                                                       Ciken wit pandan 

Saturday, November 1, 2014

ouija

bagi uoaaallss yg nk tgk cite antu + sound yg bes le layan kt CATHAY cineplexes ni..
sound dye mmg antu abeh aarrrhhh!!

ada sceen tu bunyi scrarryy dr belakang rase cm real bunyi antu kt belakang kite beb!!


OUIJA
xsabar nk tgk cite fast furious baru kt cini  ...tgk trailerr cm gembak kt Blog Serius

Lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...