جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.



Sunday, April 27, 2014

Edit shape side bar blog paling menarik

Step!!

1.  Template > Edit Html > Proceed 

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :

h2 {

3. Then, paste kod ni di bawah kod yang korang cari tadi :

text-align:center;
background-color: #FF4848;
border-radius: 30px 30px 0px 0px;
border-top: 3px solid #FF4848 ;
border-left: 3px solid #FF4848 ;
border-right: 3px solid #FF4848 ; 


4. Ok . Sekarang yang warna MERAH tu warna sidebar title tu . Kod warna click here!!

5. Now ! Cer preview . Tengok menjadi tak sidebar korang tu ?


6. Apa lagi ? Now SAVE ! **SIAP**

Saturday, April 26, 2014

Cursor cute untuk blog

ok, tips hari ni nak edit cursor/icon mouse like my blog or boleh pilih sendiri pada page ni click here

Macam nak letak gadjet so DASHBOARD>LAYOUT>ADD GADGET>HTML/JAVA SCRIPT

Then copy paste jerk code di bawah click save!! SIMPLE :-)


Thursday, April 24, 2014

Cara edit gambar untuk blog


ok tengok step di bawah insyaALLAH boleh nye..simple cam ABC jerk !!

contoh 1 : please click image di bawah





contoh 2 : please click image di bawah




                                                     

amacam?? 2nd pic click ke page lain kn?

Cara nak dapatkan url blog and image url

So tengok image di bawah korang boleh dapat kan url untuk blog anda!!

                  ok untuk image url pulak senang je...korang click mana2 image korank nk then right click kopi jerk ..then paste !! simple kan??

Lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...